Rapport fra et slirekurs

 

Slirekurs 13 og 20/2-2014

Som den glade amatør så meldte jeg meg på slire kurs som Egil sto for. Min første kniv ble ferdig for noen uker siden og den ble noe lunde grei, men store rom for forbedringer. Så da var det å få laget en slire til denne kniven og jeg var veldig spent på hvordan dette skulle gå ettersom jeg aldri har laget noe slikt før. _DSC1168-2

Dag 1: Vi ble forklart hvordan vi skulle gå fram når vi skulle ta mål av kniven og dette ble forklart på en veldig grei måte av Egil som virkelig kan faget sitt. Selv om det ble en del teori før vi startet med å lage mal så forsto jeg at denne teorien skulle bli nyttig denne dagen. Jeg tok mål av kniven og lagde en mal som skulle overføres til læret._DSC1177

 

Det ble vekslet en del erfaringer rundt bordet og jeg var nok grønnskollingen på dette kurset men det å høre på de mer erfarne var veldig interessant og det er en viss lærdom i det. Jeg følte at etter dag 1, hadde jeg lært noe nyttig og forstår mer og mer at godt håndverk tar tid.

20140220_233413

 

Dag 2: Så skulle vi starte på selve sliren og vi begynte å legge læret i bløt slik at dette skulle bli lettere å jobbe med. Når det var gjort så var det å ta fram malen som jeg laget på forrige kurskvelden og det var tid for å overføre denne til læret. Vi brukte masurlær ettersom dette er raskere å bløte og lettere å jobbe med. Da jeg hadde skjært ut lær biten ble vi forklart på en veldig grei måte hvordan vi skulle gå fram steg for steg. Lærte meg skomaker søm og synes det var morsomt å sy sammen sliren.

20140221_172142

Jeg synes jeg fikk et godt resultat. Vi holdt på i 4 timer denne kvelden men den lærdommen jeg har fått på dette kurset kan jeg takke Egil for. Han forklarte ting på en ryddig og fin måte slik at det var lett å forstå og viste sin kunnskap. Så for meg så ble dette et veldig nyttig kurs men det hjelper å gå inn med en god porsjon interesse og tålmodighet.

Mvh Vidar.

Tekst: Vidar B. Larsen

Foto: Vidar B. Larsen & Helge Nelson

Stengt for kommentarer.